Известие

Collapse
No announcement yet.

Тракане от към километраж

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Тракаща стотинка в таблото имам и аз
    Ето една тема как да си я потърсите
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31981
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Някой справи ли се вече?
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

и аз имам този проблем и при мен е само при студено купе сега го няма но някой път като имам по-свободно време ще махна таблото и ще ги притегна тия болтове на алуминиевата конзола,предполагам ще изчезне щтракането
        sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Ми от тея дупки и мойта трака тея само данъци събират а пътища не прават вие кво искате да не тракат ли сека една кола пука дори и нова
          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
          Ramstein - Benzin
          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Моята и тя тракаше много грозно(само че при мен в ляво),особено когато беше по-студено,направо ми късаше нервите.Интересното в случая е че след като развих 2-та болта(този от снимката и следващия) тракането почти изчезна.Сега след като се стопли почти не го чувам това тракане, но в някой слънчев ден ще се разхвърля всичко.

извинете ме ,май се повтоерих,писал съм и преди в тази тема
            Attached Files
            Last edited by mirchozo; d.m.y г., 00:35.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

И така колеги... първо да се похваля - тракането като от стотинка намерено и отстранено!
              Преди обаче да се впусна в разяснявания първо да обобщя малко, а именно - в темата са писани оплаквания от хора с поне 3-4 типа потропвания от към и зад таблото... Тук обаче аз съм намерил решението на потракването "като от стотинка" (както се изразиха 2-3 колеги) идващо от към километража!
              И така... наближават празници, предстои ми дълго пътуване... и като си представих изнервящото дрънчене способно да убие цялото удоволствие от пътуването... си викам я днес какъв хубав слънчев ден, тъкмо за ровене из колата...

Няма да се впускам в подробности за елементарни неща.
              Значи сваляте километража и с плоска отвертка сваляте белия пластмасов капак от към задната част. После със същата тази плоска отвертка напъвайки внимателно и равномерно от всички страни изваждате и платката. Това което се вижда след отварянето е, че платката има куплунгзи към моторчето на километража (4 дебели крачета) и два реда от по 10-ина тънички пера за LCD дисплея за изминатите км. М/у другото бъдете изключително внимателни да не ги изкривите като сглобявате всичко след това, защото са тънки и дълги.
              След като тръсках, слушах, пристисках и се блещих поне 10 минути ... по нищо не личеше, че нещо можеше да дрънчи от тук като стотинка в стъкло... но! Но малко преди да започна да сглобявам забелязах нещо... а именно - куплунга за LCD дсиплея от едната си страна имаше 1 перо в повече, което не беше залято с пластмаса... след като погледнах женската част на куплунга в/у платката забелязах, че това излишно перо си няма дупка и реално никъде не влиза... и като го пипнах с пръст и го отпуснах то завибрира и ооо! чудо!! задрънча в околната пластмаса точно като стотинка в стъкло... Е решението не беше сложно... нахлузлих му едно шлаухче от кабел, затворих километража, запалих колата и направих 10-15 минутно кръгче из квартала, наслаждавайки се на липсата на досадния шум!

п.п.
              А даааа... там някакъв фонд се споменаваше от по 10лв... Ако не сте го изпили/изяли може да ми го прехвърлите...
              Attached Files
              Last edited by sandeto; d.m.y г., 15:53.
              156 1.8 TS '98 144hp

Comment

Еййй евала колега, предполагам евала не пиеш, ама ако беше от Добрич/околията на драго сърце бих почепил по бира.
                Ще пробвам тия дни и аз да направя тази процедура и ще пиша впечатления,че лято идва и ще се кара доста,а тия са "дребни неща които дразнят професионалиста",както казваше един мой приятел.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

И така колеги... колкото и да ми е неприятно... съжелявам, че ви подведох в по-горния пост, но днес досадното дръчнене отново се появи... Но вече подтикнат от срама дето ще го бера тук, се заех отново със задачата... Отворих километража отново с надеждата, че шлауха нещо се е изсулил/паднал, но уви - там си беше... т.е. дрънченето не е било от това краче... След известно осмисляне на ситуацията, единственото друго нещо, което можеше да дрънчи бяха ето тези пластинки, които съм показал на снимката... за пробата ги махнах изцяло... след доста въртене по павирани улици за сега не дрънчи... но вече не искам да се хваля и да казвам със сигурност, че е от това... Но понеже нещата са елементарни, нека и други колеги с подобен проблем опитат да махнат тези пластинки или нещо друго да направят с тях и ако и при тях спре... може би ще може да се каже вече със сигурност дали е било от това...
                  Attached Files
                  156 1.8 TS '98 144hp

Comment

колега как е сега, продължава ли тракането, някакви "вчепетления"...

Comment

И аз минах през тоз филм...Дрънка си и тва е.Не е от крачето на километража и не е от пластинките на пръстените около него.Некакви нови идеи по проблема...
                      Alfa Romeo 1.8 TS `98
                      sigpic

Comment

Давам 20 лв. за нова идея за решаване на проблема...
                        Alfa Romeo 1.8 TS `98
                        sigpic

Comment

Е па вместо да ги даваш, купи си за тях един километраж втора ръка
                          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Момци, под таблото е пълно с боклуци дето ако се поразхлабят, могат да се разтракат.......никой тука не може да ви каже от какво е, разглобяване и сглобяване му е майката......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                              Е па вместо да ги даваш, купи си за тях един километраж втора ръка
                              Мерси за съвета, но не е от тях.И километража и оборотомера свалях, как ли не ги друсах-Не дрънка така.
                              Alfa Romeo 1.8 TS `98
                              sigpic

Comment

Колеги, мисля, че това "дрънкане" е от кабелните снопове. Здраво са опънати, дебели са и от тръскането се потъркват тук там. И лошото е, че е от лявата страна където са най-много.
                                В километража дрънка екрана на бубинката

Comment

Working...
                                X